Het laatste nieuws over auto en motor

Het Autoplein

advertenties

advertenties

autonieuws

McLaren breidt Sports Series uit met Sport Pack en Design Edition voor de 570GT plus nieuwe opties voor alle modellen

 De modellen uit de Sports Series van McLaren zijn vanaf nu in een groter aantal specificaties en met nog meer opties te bestellen.

McLaren-570GT-Sport-Pack-MY2018
McLaren-570GT-Sport-Pack-MY2018

McLaren introduceert bovendien een aantal nieuwe technologieën, die al leverbaar waren op de vorig jaar geïntroduceerde 570S Spider en nu ook beschikbaar zijn voor de Coupé en GT-modellen uit de range.
De 570GT profiteert van de meeste updates. Standaard zijn vanaf nu koolstof-keramische remschijven gemonteerd en optioneel is het Sport Pack leverbaar, waarmee de 570GT dezelfde dynamische afstelling krijgt als de 570S Coupé en Spider.

Het meest luxe en verfijnde model uit de Sports Series, de 570GT, biedt een wat meer relaxte rijbeleving dan de 570S Coupé: de vering is iets minder straf en de respons van het stuurwiel is met twee procent verminderd om de stabiliteit op hoge snelheden te verbeteren. McLaren-eigenaren die op zoek zijn naar een echte GT konden deze combinatie van eigenschappen wel waarderen, maar ook bleek er vraag te zijn naar een auto met de koets van de 570GT maar de scherpere, preciezere en meer dynamische eigenschappen van de 570S Coupé.

De McLaren 570GT Sport Pack

De 570GT Sport Pack voorziet in deze vraag met een combinatie van fijnafstelling en nieuwe componenten: het stuurhuis en de actuatoren zijn dezelfde als ook op de Coupé en Spider worden toegepast en de adaptieve schokdemping, besturing en Electronic Stability Control hebben dezelfde afstelling als op de S-modellen. In combinatie met de Pirelli P-ZEROTM CORSA-banden, die onderdeel zijn van het Sport Pack, is het resultaat een vergelijkbaar weggedrag als de 570S Coupé en Spider.

McLaren 570S Track PackPanoramadak
Kopers die hun auto verder willen personaliseren kunnen voortaan kiezen uit een nog groter aantal door McLaren Special Operations ontwikkelde opties, zoals een elektrochromatisch panoramadak met regelbare lichtdoorlating voor de 570GT. Door middel van een elektrische stroom kan de lichtdoorlatendheid en de kleur van het glas worden veranderd. Dat biedt vooral voordelen onder warme, zonnige omstandigheden. Er zijn nu drie verschillende UV-filterende panoramadaken leverbaar voor de 570GT: een groen getint en een donkergrijs getint glazen dak en het door MSO ontwikkelde elektrochromatische panoramadak. Dat laatste daksysteem onderstreept McLaren's voortdurende drang om met geavanceerde technologie uit andere industrieën, het rijden in een McLaren bijzonder te maken.

Jolyon Nash, Automotive Executive Director Global Sales and Marketing van McLaren Automotive zegt daarover: "De Sports Series van McLaren is in staat om de beleving van een op een raceauto gebaseerde technologie beschikbaar te maken in het segment van de luxe sportwagens. De recent geïntroduceerde 570S Spider is daarvan het laatste bewijs. Met de wijzigingen voor modeljaar 2018 wordt elk model in de serie nog aantrekkelijker: kopers die al verleid waren door de prachtige McLaren-mix van een lichtgewicht, koolstofvezel constructie en een midscheeps geplaatste, twinturbo V8-motor met waanzinnige prestaties kunnen nu kiezen uit nog meer kleuren, materialen en speciale opties. Daarnaast geven we met de nieuwe 570GT Sport Pack gehoor aan de vraag vanuit de markt naar een 570GT met de rijeigenschappen van een 570S Coupé. Het optionele pakket biedt dezelfde opbouw van het chassis als de Coupé, terwijl de luxe details, de extra bagageruimte en de looks van de 570GT gewoon gehandhaafd blijven."

Design Edition Pack
Voor de 570GT zijn vijf nieuwe Design Edition Packs leverbaar. Deze pakketten combineren populaire exterieurkleuren met het luxueuze By McLaren interieurdesign dat daar het beste bij past. Als pakket is dit goedkoper dan wanneer losse opties worden besteld. De nieuwe 570GT Design Editions zijn de volgende: Silica White exterieur met Saddle Tan en Carbon Black interieur; Pacific Blue met Jet Black en Areia (cream); Blade Silver met Natural Tan en Carbon Black; Fire Black met Jet Black en Areia; en tot slot Storm Grey met Jet Black en Almond White.

By McLaren
Enkele wijzigingen in de samenstelling en prijzen van optiepakketten in de Sports Series zorgen ervoor dat sommige features aantrekkelijker zijn geworden. Daarnaast zijn de nieuwe lak- en afwerkingskleuren die op de 570S Spider werden geïntroduceerd nu ook leverbaar op de andere modellen. De lakkleuren Curacao Blue, Vega Blue en Sicilian Yellow en drie nieuwe By McLaren interieurthema's kunnen nu op alle carrosserievarianten besteld worden, net als de nieuwe lichtgewicht tienspaaks gesmede aluminium wielen en de kleur Liquid Black op de remklauwen. Kopers van een model uit de Sports Series die de optionele achteruitrijcamera bestellen zien het beeld van de camera vanaf nu verschijnen in het midden van het TFT-beeldscherm voor de bestuurder.

Track Pack
Het populaire Track Pack blijft beschikbaar voor de 570S Coupé en kan nu worden gekozen in combinatie met maar liefst zes Alcantara ® By McLaren Designer Sport interieurs. De 12mm grotere achterspoiler die afgelopen jaar werd toegevoegd aan het Track Pack is vanaf nu standaard op alle Coupé-modellen in de Sports Series.

Kopers kunnen digitaal hun nieuwe Sports Series samenstellen en bekijken op de website van McLaren Automotive, maar ook in de showroom van McLaren-importeur en dealer Louwman Exclusive in Utrecht.

De prijzen voor de Sports Series van McLaren beginnen in Nederland bij:
540C               € 228.500,-
570S Coupé    € 246.500,-
570S Spider    € 272.500,-
570GT             € 258.500,-


- McLaren voert diverse updates uit aan Sports Series, vanaf nu te bestellen
- 570GT nu standaard voorzien van koolstof-keramische remschijven en het Sport Pack voor extra dynamiek is als optie leverbaar
- Vijf nieuwe Design Edition specificatiepakketten leverbaar voor de 570GT, plus een door de bestuurder regelbaar elektrochromatisch panoramadak, ontwikkeld door McLaren Special Operations
- De nieuwste, op de 570S Spider geïntroduceerde snufjes nu ook beschikbaar op andere Sports Series-modellen
- Alle Sports Series-modellen te zien in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht