Het-Autoplein.nl

Alles van over en voor auto's

autonieuws

Droombaan in de auto- & motorsport: Inschrijving voor de INFINITI Engineering Academy 2017 geopend

 Vanaf vandaag is het mogelijk om te solliciteren voor een aanstelling bij de 2017 editie van de INFINITI Engineering Academy.

INFINITI Engineering Academy 2017

De wereldwijde zoektocht van INFINITI naar de beste en slimste technische talenten gaat van start. Voor het vierde opeenvolgende jaar is er één plaats beschikbaar voor een technisch talent uit Europa die gedurende 12 maanden een unieke opleidingsplaats op de Academy krijgt aangeboden, waarbij zowel aan automotive als Formula One™ technologieën gewerkt wordt. Dit is mogelijk dankzij het technisch partnership en de sterke samenwerking tussen de INFINITI Motor Company en het Renault Sport Formula One™ Team.

Technische studenten kunnen zich nu aanmelden via academy.infiniti.com. Een van de onderdelen van het wervingsproces is een online technische test, die gemaakt is door de experts van puzzel- en denkspelontwikkelaar Brilliant.

De beste sollicitanten zullen uiteindelijk worden uitgenodigd voor een finale event deze zomer, waar de finalisten met elkaar de strijd aangaan om hun plaats veilig te stellen.

De winnende student uit Europa zal samen met 6 andere jonge technische studenten, één deelnemer per regio (Azië & Oceanië, Canada, China, Mexico, Midden-Oosten en de Verenigd Staten), in het team worden opgenomen. De zeven winnaars zullen in de UK gaan werken bij het Renault Sport Formula One™ Team Technical Centre (Enstone) en het INFINITI European Engineering Center (Cranfield). De winnaar krijgt naast de carrière kans van zijn leven een vergoeding voor reiskosten, een verblijfslocatie, een INFINITI bedrijfsauto, salaris en de kans om met de beste engineers van de wereld te werken aan de top van de automotive en motorsport industrie.

“We zijn zeer verheugd dat wij wederom zeven technische studenten uit verschillende regio’s de kans kunnen bieden om deel uit te maken van deze brede technische, multidisciplinaire en multiculturele opleiding,” zegt Tommaso Volpe, INFINITI Global Motorsport Director. “Nu Formule 1 belangrijker dan ooit is voor de auto-industrie en de samenwerking tussen de Renault-Nissan alliantie en ons technisch partnership met het team, biedt de INFINITI Engineering Academy een ongeëvenaarde reeks aan mogelijkheden en ervaringen aan de winnaars van 2017.”

Cyril Abiteboul, Managing Director van het Renault Sport Formula One™ Team, voegt toe: “De INFINITI Engineering Academy biedt aan jonge en ruimdenkende jonge technici de mogelijkheid om mee te ontwikkelen aan de nieuwste technologieën in de automotive en autosport. De Academy Engineers die tot nu toe hebben meegewerkt met ons in Enstone zijn van grote toegevoegde waarde voor ons. We werken voortdurend aan versterking van onze teams dus we kijken er naar uit om de lichting van 2017 welkom te heten.”

Voor de carrière start van de vorige winnaars was de INFINITI Engineering Academy ook van grote invloed. Voormalige Academy Engineers William Priest en Daniel Sanham hebben na afloop van hun stages beide een vaste fulltime baan bij respectievelijk INFINITI Motor Company en het Renault Sport Formula OneTM Team.

“Ik ging er van uit dat dit een onvergetelijke ervaring zou zijn, maar het heeft alle verwachtingen ruimschoots overtroffen!” zegt Riccardo Manfredini, European INFINITI Engineering Academy winnaar in 2016, die nu zijn 6 maanden stage vervult bij het Renault Sport Formula One Team in het INFINITI Technical Centre in Cranfield en die binnenkort begint aan het tweede deel van zijn stage bij het Renault Sport Formula One Team in Enstone. “Ik werk mee in projecten en doe ervaring op die ik nooit verwacht had te mogen ervaren in de eerste 6 maanden van mijn stage. Om hier, achter de schermen, mee te werken in zulke opwindende projecten is een droom die uitkomt.”

Voor meer informatie over de INFINITI Engineering Academy of om je aan te melden, kun je een bezoek brengen aan academy.infiniti.com.

Voor het laatste nieuws over de INFINITI Engineering Academy en om je eigen kennis te testen in een van de technische puzzels van Brilliant bezoek je de INFINITI MSport page op Facebook en Twitter.

 

 

 

 

 Auto onderdelen - automaterialenspecialisten.nl

 

BS_19_NL_300x250.gif