Het-Autoplein.nl

Alles van over en voor auto's

autonieuws

Opel Crossland X een bestseller: na één jaar al 100.000 orders

Opel heeft slechts één jaar na het openen van de orderboeken van de Crossland X al 100.000 orders genoteerd.

OPEL CROSSLAND X

Daarmee is de Crossland X een absolute bestseller. De B-segment crossover is compact vanbuiten, maar bijzonder ruim en veelzijdig vanbinnen. Bovendien heeft de Crossland X een frisse uitstraling dankzij de optionele contrasterende dakkleur. “Met typische Opel-technologie zoals de ergonomische AGR-gecertificeerde voorstoelen – nog altijd uniek in dit segment – speelt de Crossland X een sleutelrol in ons voortdurende productoffensief”, zegt Peter Küspert, Managing Director Sales en Marketing van Opel Automobiles GmbH.

“De Crossland X is in 2018 voor het eerst een volledig kalenderjaar leverbaar en zal samen met de andere X-familieleden, de Mokka X en de Grandland X, een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van Opel.”

De Crossland X is het eerste gezamenlijke project tussen Groupe PSA en Opel sinds de samenwerking tussen beide partijen begon in 2012. De auto wordt gebouwd in de Zaragoza-fabriek in Spanje.

De Crossland X biedt een hoog gehalte aan veiligheid door diverse state-of-the-art rijhulpsystemen zoals Vermoeidheidsherkenning systeem en Lane Departure Warning, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en Automatic Emergency Braking, Premium LED-koplampen met automatische niveauregeling, een 180 graden panoramische achteruitrijcamera en Dodehoek-waarschuwing.

De Opel Crossland X scoorde dan ook het maximum van 5 sterren in de Euro NCAP-crashtest.

Dit was te danken aan topprestaties in de categorieën bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, veiligheid van voetgangers en de werking van de veiligheidssystemen in de auto. De Opel Crossland X scoorde vooral heel goed in de zijdelingse aanrijding. Daar kreeg de crossover het maximumaantal punten voor de bescherming van zowel volwassenen als kinderen in de auto.

De auto is leverbaar met efficiënte diesel- en benzinemotoren variërend van 1,2-liter tot 1,6-liter inhoud. Opel koppelt deze motoren aan een handgeschakelde vijf- of zestraps transmissie of een zestraps automaat.

De Opel Crossland X is het derde lid van de Opel X-familie bestaande uit trendy crossovers. Andere modellen zijn de stoere Mokka X en de grotere veelzijdige Grandland X. De populariteit van de X-familie blijft toenemen. In bijvoorbeeld Duitsland stond het trio in de eerste twee maanden van dit jaar op de eerste plaats in het SUV/CUV-segment, zo blijkt uit gegevens van de Duitse verkoopstatistieken. In Nederland zijn er inmiddels 4.600 orders voor de Crossland X genoteerd en staat Opel met haar crossover-verkopen ook in de bovenste regionen van het segment.

advertenties